tiistai 25. tammikuuta 2011

Anna leivän nousta valmiiksi


Hapanleipään ei yleisesti käytetä hivaa, se nousee omalla "voimallaan" ja se vaatii oman aikansa noustakseen kunnolla. Sitä ei mitenkään voi, eikä edes kannata, yrittää kiirehtiä koska silloin tulos ei ole syötävä, jollei nyt sitten pidä raa'asta tapettiliisteriä muistuttavasta leivästä.

Tässä hyvä esimerkki leivästä joka oli liian kiire saada uuniin, se ei ollut noussut tarpeeksi, siksi keskellä näkyy tiiviimpi kohta, ja sillä oli myös liian kiire uunista ulos...joskus vaan on kiire, tai sattuu kohdalle se "mikään ei onnistu" päivä.

Varmista sormella painamalla leipää jos se on noussut valmiiksi. Jos sormestä jäänyt reikä ponnahtaa nopeasti ulos ja reikä menee umpeen on leipä noussut valmiiksi ja se on valmista uuniin pantavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...