Bearnaisekastike oli pitkään suuri vitsaus, tiesin miten se
tehdään, teoriassa mutten kuitenkaan itse saanut sitä aikaiseksi, vaikka miten
yritin ja harjoittelin.
Bearnaisella on periaatteessa sama niksi kuin
majoneesilla, öljy emulsifioidaan paksuksi, ja Bearnaisen tapauksessa apuna
käytetään lämpöä ja viinietikkaista maustelientä. Minulla ei enää ole ongelmia
saada kastiketta aikaiseksi, mutta se jää toisinaan liian pitkäksi aikaa
vesihauteeseen, eikä siitä saa otettua lisää koska se juoksettuu.
Hyväksi todettu tapa
pelastaa juoksettunut Bearnaisekastike on valuttaa kylmää vettä ohuena nauhana samaan
aikaan kuin vispaa kastiketta voimakkaasti, jos munankeltuainen on juoksettunut
liiaksi, aivan munakokkelimaiseksi ei kastiketta enää voi pelastaa millään. Aivan jäähtynyttä kastiketta ie myöskään saa pelastettua, sen maku
on tallessa mutta ulkonäkö on mennyttä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!