maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pehmeät ranskikset

Joskus harvoin tekee mieli oikaista ja ostaa kaupasta valmiita ranskan perunoita niiden itse valmistamisen sijaan. Näin teen ajoittain ja petyn joka kerta samalla tavalla.

Totean taas kerran etten osaa valmistaa niitä oikealla tavalla, niistä tulee aina aivan liian pehmeitä ja löllöjä.  Ne ovat samanlaisia kuin tässä vieressä olevat vain kerran keitetyt ranskanperunat.

Valmisranskikset pakastealtaasta ovat ainakin minun kohdallani vain rahan haaskausta.

2 kommenttia:

  1. Ihan yleinen kommentti koko blogista (vaikka en ole sitä kerennyt vielä ihan kokonaan lukemaan): todella hauska kuulla epäonnistumisista ja varoittavista esimerkeistä :) Tuskin kenelläkään aina onnistuu ruuanlaitto, mutta läheskään kaikki eivät kerro sitä ääneen. Itsekin yritän aina kertoa myös epäonnistumisista, sillä niistä voi ottaa oppia ja lisäksi niistä tulee kiva jalat maassa -fiilis :)

    VastaaPoista
  2. Jos esim. ostat mikroranskalaisia niin niitä pitää laittaa lautaselle niin vähän että ne tulevat rapeaksi. Mieluumine eivät saa edes koskettaa toisiaan, että tulevat rapeaksi. Ota mieluumin vaikka toinen satsi jos ei nälkä lähde. Sama uuniranskalaisissa, joka on muuten tismalleen samaa tavaraa, mutta mikroranskikset on leikattu pienemmiksi, että pitää olla ohut kerros. Ja käännetään paistamisen puolivälissä niin kyllä on rapeaa.

    Omista perunoista tehdessä käännän ne kahteen kertaan, että kyspysvät eri kanteilta.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...