lauantai 30. huhtikuuta 2011

Karmean punainen maustevoi

Suuri osa ruoasta nauttimisesta koostuu tuoksusta ja mausta, mutta myös sen ulkonäöstä, ja kun kaikki nämä osat ovat tasapainossa ruoka on herkullista.

Itse ruokakin voi olla hyvännäköistä mutta kun sen yhdistää toisen raaka-aineen kanssa tulos voi ulkonäöltään olla karmaiseva.

Ihanan makuista mutta karmean väristä kirkuvan punaista maustevoita, varsinkin kun sen kera oli tarjolla uunissa paahdettuja punajuuria. Tähän voisi myös käyttää ketsuppia tomaattipyreen puutteessa, maun mukaan se olisi turhaa koska voi on maustettu myös Worcestershirekastikkeella. Joten jos nyt näin grillisesongin alussa haluat kokeilla punaisten eri vivahteiden yhdistelemistä ruoan suhteen, tässä on yksi vaihtoehto.

Karmean punainen maustevoi
1-2 valkosipulin kynttä
1 rkl tomaattisosetta
½ tl paprikajauhetta
1 tl Worcestershirekastiketta
1 rkl Dijonsinappia
1 tl rouhittua mustaa pippuria
150 g pehmeätä voita

Silppua valkosipuli hienosti. Sekoita kaikki ainekset kolhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Levitä maustevoi voi paperille viivaksi ja kieri paperista rulla jonka päät pyörität kokoon, kuten karamelli. Pane voi jääkaappiin kovettumaan. Leikkaa pötköstä viipaleita ja sijoita lihan päälle sulamaan. Voin voi myös pakastaa jos niin haluaa ja pelotella sillä myös myöhemmin, vaikka Halloweenina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...