Joskus ruoanlaitto näyttää aivan toivottomalta, ja näin näiden laktoosittomien kermavalkosipuli perunoiden kanssa.
Mutta ei välttämättä hätää, sekä laktoositon maito että kerma käyttäytyvät hieman eritavalla kuin "tavallinen maito". Laktoositonta maitoa ei kannata keittää ja eihän perunamuusia yleenäs muutenkaan keitetä, ja laktoositon kerma taas juoksettuu vähän ennen kuin se kiehuu kokoon jonka jälkeen eroa ei ruoasta silmällä enään näe.
Vain Creme brûlée ei onnistu laktoosittomalla kermalla, koska se sisältää sakeuttamisainetta joka jouksettaa eikä sitä enään saa korjattua.
mitenkähän tähän tekstiin tuli väärä päivämäärä??
VastaaPoistaLaitan yleisluontoisemman kommentin nyt tähän paikkaan, kun sattui sopivasti silmiin.
VastaaPoistaRuokablogisi on ihastuttava ja kuvatkin ovat ilahduttavan korkeatasoisia harrastelijaruuanlaittajan ottamiksi. Yksi pikkuasia kuitenkin hämmentää muuten laadukkaassa kokonaisuudessa: yhdyssanavirheet.
Tässä kohdin kermavalkosipuli perunat. Toisaalla kana fajitakset. Ja mozzarella juusto.
Toisaalta pikkumaista heittäytyä näin kielipoliisiksi, mutta ajattelin, että viimeinen silaus yhdyssanasääntöjen tarkistamisen muodossa tekisi blogistasi vielä entistäkin paremman!
Hanna
kiitos hanna kommentistasi! olen hyvin tietoinen osaamiseni puitteista suomenkielen ja tästä syystä tarvitsisinkin oikolukijan. olet varman lukenut että vartuin ulkomailla ja palasin vasta aikuisena takaisin suomeen, ja suomi ei valitettavasti enään ole äidinkieleni vaikka suomalainen olenkin.
VastaaPoista