perjantai 22. kesäkuuta 2012

Liian paksu maustesiirappi



Siirapin koostumuksessa on omat salansa, siirappia pitää keittää tarpeeksi kokoon jotta se on sakeaa eikä liian ohutta, muttei kuitenkaan liian paksuksi jottei se kovetu lasipulloon! 

Siirappi myös kuivuu ajan myötä kun siitä haihtuu vettä, jolloin muodostuu sama pulma. Tällöin sen saa irti joko lisäämällä lisää keitettyä kuumaa vettä pulloon, jolloin hyvällä onnella siirappi laimenee ja liukenee, pahassa tapauksessa tämä ei riitä ja siirapin joutuu keittämään irti pullosta vesihauteessa. 

Avaa vain pullon korkki jottei siihen muodostu painetta ja pullo räjähdä silmille, kaada lämmin makusiirappi pois pullosta kattilaan ja lisää siihen vettä, keitä siirappi ylös ja hieman kokoon ja kaada uuteen huolellisesti puhdistettuun pulloon. Nyt siirappi on taas käyttövalmista ja sen saa kaadettua ulos pullosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...