Siirapin koostumuksessa on omat salansa, siirappia pitää
keittää tarpeeksi kokoon jotta se on sakeaa eikä liian ohutta, muttei
kuitenkaan liian paksuksi jottei se kovetu lasipulloon!
Siirappi myös kuivuu
ajan myötä kun siitä haihtuu vettä, jolloin muodostuu sama pulma. Tällöin sen
saa irti joko lisäämällä lisää keitettyä kuumaa vettä pulloon, jolloin hyvällä
onnella siirappi laimenee ja liukenee, pahassa tapauksessa tämä ei riitä ja
siirapin joutuu keittämään irti pullosta vesihauteessa.
Avaa vain pullon korkki
jottei siihen muodostu painetta ja pullo räjähdä silmille, kaada lämmin makusiirappi
pois pullosta kattilaan ja lisää siihen vettä, keitä siirappi ylös ja hieman
kokoon ja kaada uuteen huolellisesti puhdistettuun pulloon. Nyt siirappi on taas käyttövalmista ja sen saa kaadettua ulos pullosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!