sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Ruskeantylsä avokadodippi

Hyvän makuiset ruoat voivat vain olla niin karmean näköistä ettei niitä valitettavasti halua tarjoilla. Tässä yksi hyvä esimerkki kun sitruunan mehu oli loppu ja teki mieltä guacamolea ranskalaisten kera. Käytin sitruunan mehun sijaan balsamietikkaa ja tulos oli karmeata näköistä ruskeata mössöä, joka kuitenkin oli nautintoa syödä.

En ole mikään suuri ihailija niin sanotulle cross-over-kitchenille, siis keittiölle joka ottaa vähän jonkun aasialaisen maan keittiöstä ja sekoittaa sen Italialaiseen ja vaikkapa Suomalaiseen, joskus kuitenkin minulla vahingossa syntyy yhdistelmiä ruokaa laittaessa.

Tämä dippikastike on melkein samaa kuin meksikolainen Guacamole ja se ei todellakaan ole kuvan kaunis. Se saa ruskean mössön ulkonäkönsä Balsamietikasta, joka tekee siitä aivan erilaisen ja kastikkeen maku jotenkin jalostuu. Vaikka ulkonäkö ei mitenkään ole houkutteleva, niin se kuitenkin on aivan loistava dippikastike, ja varsinkin kotona keitetyille ranskan perunoille ja sopii myös vaihtoehtoiseksi kastikkeeksi Crudités’ille Hummuksen kanssa. Tässä resepti jos uskallat kokeilla.

Tulinen avokadodippi
avokadoa
1 valkosipulin kynsi
suolaa
1-2 rkl balsamietikkaa
1-5 valkosipulin kynttä
1 tl chilitahnaa

Halkaise avokado, poista sen siemen ja kuori se. Kuori valkosipuli ja leikkaa se hieman pienemmäksi. Kokoa ainekset kulhoon tai monitoimikoneeseen ja surauta kaikki soseeksi. Tarjoile ranskisten tms. kera.

2 kommenttia:

  1. oi. mä varmaan nuolisin dippikastikkeen kupinkin. näyttää ihan mun jutulta :D

    VastaaPoista
  2. hei liina, ja kiitos blogin ensimmäisestä kommentista! oli sitten hyvää, ulkonäkö ei vain mitenkään vastannut dipin makua...

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...