
Tiedän miten piirakan pohjat parhaiten pyöritetään ja ohuiksi saadaan, mutta olin tyystin unohtanut miten tärkeätä on estää kaulittujen piirakan pohjkien kuivumisen estäminen. Tässä hyvä esimerkki pohjasta joka ollut liian kauan pöydällä.
Taikinapallon pinta on liian kuiva joten sitä kauliessa nämä kuivuneet kohdat ovat kuvassa näkyvät laikut. Tämän piirkanpohjan vielä saa rypytettyä kauniista, mutta jos näitä valmiiksi kaulittuja pohjia ei suojaa kuivumiselta niitä ei saa rypytettyä. Toinen hyvä vaihtoehto on leipoa karjalanpiirakat isommalla joukolla, seurassa on kivaa leipoa ja vaihtaa kuulumisia, ja piirakat valmistuvat siinä aivan huomaamatta sivutuotteena, muta herkullisena sellaisena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!