perjantai 4. maaliskuuta 2011

Suojaa karjalanpiirakkataikina

Vaikka itsekin olen aika haka jo näissä keittiöhommissa niin kuitenkin edelleen löytyy uusia niksejä ja näitä meidän mummot kyllä tietää. Kyllä se karjalanpiirakan leipominen minulta edelleen onnistuu, mutta oli hyvä saada asiantuntevaa neuvoa äidiltä pöydän toiselta puolelta.

Tiedän miten piirakan pohjat parhaiten pyöritetään ja ohuiksi saadaan, mutta olin tyystin unohtanut miten tärkeätä on estää kaulittujen piirakan pohjkien kuivumisen estäminen.  Tässä hyvä esimerkki pohjasta joka ollut liian kauan pöydällä.

Taikinapallon pinta on liian kuiva joten sitä kauliessa nämä kuivuneet kohdat ovat kuvassa näkyvät laikut. Tämän piirkanpohjan vielä saa rypytettyä kauniista, mutta jos näitä valmiiksi kaulittuja pohjia ei suojaa kuivumiselta niitä ei saa rypytettyä. Toinen hyvä vaihtoehto on leipoa karjalanpiirakat isommalla joukolla, seurassa on kivaa leipoa ja vaihtaa kuulumisia, ja piirakat valmistuvat siinä aivan huomaamatta sivutuotteena, muta herkullisena sellaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...