torstai 27. syyskuuta 2012

Juoksettunut Bearnaisekastike



Bearnaisekastike oli pitkään suuri vitsaus, tiesin miten se tehdään, teoriassa mutten kuitenkaan itse saanut sitä aikaiseksi, vaikka miten yritin ja harjoittelin. 

Bearnaisella on periaatteessa sama niksi kuin majoneesilla, öljy emulsifioidaan paksuksi, ja Bearnaisen tapauksessa apuna käytetään lämpöä ja viinietikkaista maustelientä. Minulla ei enää ole ongelmia saada kastiketta aikaiseksi, mutta se jää toisinaan liian pitkäksi aikaa vesihauteeseen, eikä siitä saa otettua lisää koska se juoksettuu. 

Hyväksi todettu tapa pelastaa juoksettunut Bearnaisekastike on valuttaa kylmää vettä ohuena nauhana samaan aikaan kuin vispaa kastiketta voimakkaasti, jos munankeltuainen on juoksettunut liiaksi, aivan munakokkelimaiseksi ei kastiketta enää voi pelastaa millään. Aivan jäähtynyttä kastiketta ie myöskään saa pelastettua, sen maku on tallessa mutta ulkonäkö on mennyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...