maanantai 10. joulukuuta 2012

Levinneet piparit

Miksi piparkakut levisivät uunissa paistaessa tunnnistamattomiksi?

Hyvässä seurassa leipominen on hauskaa, ja meillä leivotaan joka joulu piparkakut jälkikasvun kanssa. Toisinaan on liian hauskaa joten epähuomiossa piparkakkutaikinasta unohtui puolet jauhoista. Taikinassa oli liikaa rasvaa joten piparit levisivät uunissa pellille.

Onneksi jauhojen lisääminen on helppoa vielä tässäkin vaiheessa, joten vain kaksi pellillisät pipareita epäonnistuivat. Ei toki maultaan, vain ja ainoastaan ulkonäöltään.

Nämä muodottomat piparit olivat paljon maukkaampia kuin ne joita leivottiin myöhemmin samalla mutta raaka-aineiden määrien suhteen korjatulla taikinalla. Voit kokeilla vanhan ajan mausteiset piparkakut joiden resepti on ainakin tätän asti aina toiminut.

2 kommenttia:

  1. Oho, näillehän kävi niinku mun suklaaruusupikkuleiville äskö... nekään ei oikeen vastannu reseptisä ollutta kuvvaa, roskiin meni koko uunipellille levinny laatta :/ Noh, jatketaa yritystä :D

    VastaaPoista
  2. hei anne-64 ja kiitos kommentistasi. niin, maussa ei ollut mitään vikaa, piparit olivat jopa paremppia vähemmillä jauhoilla...mutta se ulkonäkö kun ne levisivät kiinni toisiinsa oli pettymys, mutta tekevälle sattuu.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit, on aina kivaa saada palautetta!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...